AllesActiviteiten in je stadsdorpBegin een stadsdorp - wat en hoeBest practicesBinnenbuurtenCommmunicatieCoronaDiversiteitFormele ZakenHet NetwerkKenniskring Zorg en WonenNetwerk NieuwsbriefNetwerkbijeenkomstenONSVerwante initiatievenVerzekeringenWie doet wat?WorkshopsZo kan het ook - tips
2017 – Vraagverlegenheid
In alle stadsdorpen merken we dat het veel moeilijker is te vragen om een dienst of hulp dan om dat aan te bieden. Vraagverlegenheid wordt dat genoemd. Als stadsdorpen proberen we het begrip uitgestelde wederkerigheid te introduceren om die verlegenheid…
2014 – Verslag netwerkbijeenkomst 14 november 2014 Vraagverlegenheid
Typerend voor het onderwerp van deze tafel “ vraagverlegenheid” is dat het even duurt voordat er belangstellenden zijn aangeschoven. Tijdens het gesprek blijkt dat er binnen alle stadsdorpen genoeg aanbod is, maar weinig vraag. Het is moeilijk om toe te…
2014 – Verslag netwerkbijeenkomst 13 juni 2014 over binnenbuurten
Uitwisseling Stadsdorpen Amsterdam op Vrijdag ochtend 13 juni 2014 1. Verschil tussen DAMmetjes en Binnenbuurten. Het idee is dat mensen van een binnenbuurt elkaar op een gegeven moment zo goed kennen dat het vanzelf sprekend wordt dat je er bij “lek…
Binnenbuurten in stadsdorpen
Voor daadwerkelijk nabuurschap is een stadsdorp nog te groot. Dat kan beter in kleinere eenheden, die in het algemeen binnenbuurten worden genoemd, maar ook andere namen komen voor. Zoals de stadsdorpen onderling verschillen, zo verschillen binnenbuurten binnen een stadsdorp ook…
2014 – Gespreksnotitie binnenbuurt
Binnenbuurten beginnen vaak bij iemand thuis. Soms zijn er voor zo’n eerste keer nog niet veel mensen. Dan is een onderwerp op de agenda wie iedereen nog meer kan uitnodigen. De ideale omvang van een binnenbuurt valt niet echt vast…